U19: Soběhrdy – Nespeky/Pyšely 1:2 (1:0)

Tým Soběhrd před dnešním zápasem neztratil ve stávající sezóně ani bod. Do utkání jsme tak vstupovali s patřičným respektem. Zároveň nám chyběl v útoku gólový Šimon Bouša a ve středu zálohy Ondra Svoboda. Na nastalou situaci jsme reagovali posílením středu zálohy o jednoho defenzivního hráče a oproti většině zápasů hrou na jednoho klasického útočníka.

V první minutě jsme to s kombinací na rozbitém soběhrdském hřišti trochu přehnali, ale nakonec jsme plamínky počínajícího požáru před vlastní brankou včas uhasili. Ve středu hřiště byla hra v zásadě vyrovnaná. Přechod do útoku se nám však příliš nedařil. Domácí na tom byli v tomto ohledu o něco lépe a po střílených centrech dvakrát proletěl balón nebezpečně naším pokutovým územím. Jednou se rychlonohému útočníkovi domácích podařilo uniknout naší obraně. Výborným zákrokem nás však podržel Dušan. V 29. minutě jsme se špatně domluvili při odehrávání míče a tentokrát už domácí svou šanci proměnili a ujali se vedení. V první půlhodině Soběhrdy hrozily především po rychlých akcích do otevřeného prostoru. Pokud jsme byli dobře zformováni, v naprosté většině případů jsme útočné pokusy soupeře včas likvidovali. Rozhodli jsme se tak přejít na hru se dvěma útočníky a Vojta se přestěhoval ze zálohy na hrot. V poslední čtvrthodině jsme také zlepšili přechod do útoku a dostali se do dvou dobrých střeleckých pozic. Gólem ani jedna zúročena nebyla a přímý kop v našem provedení mířil do vnější strany tyče domácí branky. Na druhé straně po závaru před naší brankou skončil míč na břevně.

Kvalita naší hry stoupala i po přestávce. Po vyrovnané první čtvrthodině jsme postupně získali územní převahu a byli jsme nebezpečnějším celkem. Soběhrdy jsme ve druhé půli pustili pouze k několika střelám ze střední a větší vzdálenosti, s kterými si Dušan spolehlivě poradil. Vysoké nasazení a odhodlání se o výsledek ještě poprat jsme více a více doplňovali i fotbalovou kvalitou. Přesto jsme se ale do vyložených šancí v této části zápasu nedostávali. Příležitostí pro skórování mohly být standardní situace. Z jedné z nich trefil Patrik břevno. V 77. minutě pak tentýž hráč překvapil brankáře Soběhrd střelou z přímého kopu na bližší tyč a bylo vyrovnáno. Chvíli poté domácí chybovali v rozehrávce a Lukáš Bareš sám před brankářem nezaváhal. Přízemní střelou podél gólmana otočil skóre na 2:1 v náš prospěch. V závěru zápasu se domácí sice snažili o vyrovnání, ale jedinou nebezpečnější situací byla povedená střela z větší vzdálenosti, kterou zkrotil Dušan. Po obratu v druhém dějství jsme si tak po náročném zápase mohli vychutnat vítězný pokřik.

Sestava: Dušan Židlík – Adam Lukeš, Šimon Doležal, Pavel Šiňor, Honza Myslivec – Patrik Kulhavý, Vojta Gryc, Jáchym Križko, Adam Kulhavý, David Müller – Lukáš Bareš, střídající: Marek Jirásek, Pepa Jára, Filip Kordík, Mikuláš Čížek

TD