A-tým: TJ Nespeky – TJ Klíčany 1:2 (0:2)

Potřetí za sebou jsme nezvládli zápas KP, a potřetí za sebou jsme prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Tentokrát to bylo v domácím utkání s Klíčany. Soupeř využil našeho zaváhání v úvodu utkání, a v 7.min vstřelil první branku. Na rozdíl dvou gólů zvýšil v samotném závěru prvního poločasu. Naše hra se výrazněji zlepšila až poté, co Maršoun v 75.min snížil z volného přímého kopu. Bohužel další dvě naše velké šance jsme už neproměnili, a tak si všechny tři body odvezl náš soupeř.

V 7.minutě se snažil Martin Burian odstavit protihráče tak, aby míč přešel brankovou čáru. Bohužel nezvládl osobní souboj s Pavlem Slánským, který ho o míč obral a následně předložil gólovou přihrávku Hájkovi – 0:1. Další dvě velké šance měl soupeř ve 20., resp. ve 21.minutě. Nejprve se po chytré narážečce ocitl v gólové šanci kapitán hostů Tomáš Buldra, ale gólman Drážek jeho střelu vyrazil. O minutu později házel soupeř dlouhý aut, před brankou si zpracoval míč Slánský a z otočky nebezpečně vystřelil jen těsně vedle naší branky. Ve 42.min se hosté již po několikáté v utkání dostali do přečíslení, tentokrát to bylo čtyři na tři a bohužel pro nás to skončilo gólem. Hájkovu přihrávku si do vlastní brány srazil Kuba Bredler – 0:2. My jsme se v prvním poločase dostali čtyřikrát do zakončení, ale žádná šance nebyla natolik nebezpečná, aby se skóre mohlo změnit. Střelu Hamajdy a Maršouna gólman bez problémů chytil a zakončení Petličky bylo buď nepřesné, anebo zablokované na roh. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2 ve prospěch hostů.

Druhý poločas začal z našeho pohledu daleko nadějněji, neboť jsme si vytvořili několik příležitostí, ale bohužel nám chyběla větší kvalita v zakončení. Soupeř měl na rozdíl od nás méně šancí, ale za to byl daleko nebezpečnější. V 51.min trefil Hájek břevno a následná dorážka Michala Krimláka mířila těsně nad. V 59.min jsme kopali roh, ale soupeř z odraženého míče přešel do rychlého brejku dva na jednoho, ale situaci naštěstí nevyřešil dobře. V 67 min nás podržel gólman, když vyrazil nebezpečné zakončení Kalaše. Viditelný rozdíl v naší hře nastal až od 75.minuty. Po faulu na Kučabu zahrával Maršoun volný přímý kop a trefil se parádně – 1:2.  Od té chvíle jsme měli herní převahu, a hosté se o výsledek strachovali. Obrovskou šanci jsme měli v 81.min., ale zakončení se nepovedlo ani Fimbovi, ani Pepovi Petličkovi, a tak se skóre neměnilo. V nastaveném čase měl na hlavě vyrovnávací branku Petlička, který se na zadní tyči snažil usměrnit centr Kučaby, ale míč skončil těsně mimo. Bohužel víc času už jsme neměli a rozhodčí za nepříznivého stavu 1:2 ukončil v 95.minutě utkání.

Videosestřih utkání Nespeky – Klíčany najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2020/9/19/33395.mp4

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2020/9/19/189835uu4728.mp4

Více foto ze zápasu najdete zde:

 

Zápis o utkání:

 

 

Trenér Jarda Tesař zhodnotil utkání s Klíčany: „byl to podobný zápas jako s Velimí, prospali jsme první poločas, kdy jsme hráli velmi zastrašeně, a vše se snažíme dohnat až ve druhé půli, když už mužstvo prohrává, a relativně nemá co ztratit. Bohužel je to pořád dokola, v zápasech nás sráží individuální chyby, kterých děláme strašně moc. Oba góly padly po našich hrubých individuálních chybách, naopak když už si šance vytvoříme my, tak je nedokážeme proměnit. Klíčany mají velmi kvalitní mančaft, přesto si myslím, že i takovéto zápasy se dají vyhrát. Zejména ten druhý poločas jsme podali solidní výkon, asi nejlepší v této sezóně, vytvořili jsme si šance, a kdybychom dali na 2:2, tak věřím, že jsme ten výsledek mohli otočit. Nezbývá nám než makat dál, navázat na výkon z druhého poločasu, vyvarovat se individuálních chyb, a musíme začít zápasy opět vyhrávat.“