Benice – Nespeky

Útočník Kalenda velel nespecké kanonádě

Uhříněves – V sobotním dopoledni si na umělé trávě v Uhříněvsi si fotbalisté Nespek s chutí zastřílely do sítě Benice.

Benice – Sokol Nespeky 0:8

 

Benice hrající pražskou druhou třídu držely krok s Nespeky pouze první čtvrthodinu. V 16. minutě otevřel účet zápasu chytrou střelou T. Rosenvald, poté se dvakrát prosadil Kalenda, když nejprve elegantně přehodil domácího gólmana a vzápětí vymetl z trestného kopu šibenici benické branky. Poločasový účet podtrhl tvrdou ranou z dálky Myslivec.

Po přestávce se hrálo podle stejných not. Nespeky dobře kombinovaly, vytvářely si stále gólové šance a čtyři skončily v síti. Pátý gól přidal Maslák, šestý a sedmý úspěch Nespek měl na svědomí Adámek po po centrech Kalendy a Páryse. Poslední slovo měl střelec zápasu Kalenda, který v 88. minutě završil hattrick.

Trenér Nespek Petr Novotný byl po zápase spokojen se střeleckou potencí mužstva. „Kluci si zpříjemnili zimní přípravu. Soupeře jsme k ničemu nepustili a v podstatě si v hezkém počasí a na pěkném hřišti solidně zatrénovali a zastříleli. Benice mě tentokrát zklamaly, protože nás vůbec neprověřily.“

Branky: 18., 22. a 88. Kalenda, 83. a 85. Adámek, 16. T. Rosenvald, 43. Myslivec, 55. Maslák. Poločas: 0:4.

Sokol Nespeky: Tylingr – Párys, Nachtman, M. Rosenvald, Kapr – Čáp, Presl, Myslivec, V. Kulhavý – Kalenda, T. Rosenvald. Střídali: Maslák, Adámek.

V sobotu hrají Nespeky v v Praze s PSK Union Strašnice (I. A třída).