A-tým: TJ Nespeky – TJ Klíčany 1:2 (0:1)


V 8.kole hostili domácí Nespeky lídra tabulky TJ Klíčany. Hosté byli po většinu zápasu lepším týmem a vyhráli zaslouženě. Do vedení se dostali v 10.min po gólu Krimláka a druhý gól přidali hned na začátku druhého poločasu. Kontaktní branku vstřelil v 65.min Lukáš Maršoun, bohužel několik šancí které jsme si následně vytvořili jsme proměnit nedokázali. Hosté tak v Nespekách vyhráli 1:2.

Běžela 2.min a hosté se po naší chybě v rozehrávce dostali poměrně lacino k první velké šanci, ale hostující útočník naštěstí neměl klid v zakončení, a branku netrefil. V 10.min zahrávali hosté rohový kop, opět se jednalo o přetažený centr na zadní tyč, Michal Bureš vrátil balon zpět před bránu a Michal Krimlák vstřelil hlavou první branku – 0:1.  V 15.min jsme měli asi největší šanci na vyrovnání. Honza Kukač si navedl míč na střed, a odcentroval ho do té kapsy mezi gólmana a obránce. Dle mého názoru byl hostující gólman Fiala v souboji pozdě a našeho Peterku fauloval, ale hlavní rozhodčí byl jiného názoru a ve hře se pokračovalo. V rozmezí mezi 23. až 25.min si hosté vypracovali tři velmi nadějné příležitosti, ale první dvě střely se mezi tyče nevešly a tu třetí šanci k nevoli hostujících příznivců zastavil praporek pomezního rozhodčího. Ve 39.min se sice gólově prosadil klíčanský Hájek, ale ani tento gól nemohl platil pro ofsajd.

Bohužel ani druhý poločas pro nás nezačal úplně ideálně. Hned po třech minutách prohrál náš krajní obránce osobní souboj, Adam Kraus posunul míč na svého spoluhráče Honzu Kalaše, a ten si v dané situaci počínal velice zkušeně a bez větších problémů zvýšil na 0:2. Hosté kontrolovali vývoj utkání až do 65.min, to z velké dálky napřáhl Lukáš Maršoun a střelou k tyči překvapil klíčanského brankáře – 1:2.  Tento gól poněkud změnil charakter utkání a domácí Nespeky ucítily šanci na vyrovnání. Přestože jsme si vytvořili celou řadu příležitostí k zakončení, tak žádná šance nebyla natolik „tutová“ aby znamenala vyrovnání. Naopak tu největší šanci měli hosté v 89.min, ale Venca Drážek reflexivně vyrazil střelu Petra Slánského a tak utkání skončilo asi zaslouženým vítězstvím hostů, kteří si po vítězství 2:1 upevnili první příčku v soutěžní tabulce.

Bezprostředně po utkání hodnotil zápas i trenér domácích Jarda Tesař: „byl to výborný soupeř, věděli jsme, že jsou výborný, do sestavy se jim navíc vrátil i jejich střední záložník, který před týdnem chyběl, naopak nám omarodil Míla Klauz, předpokládal jsem, že bude i Pepa Laštovka, bohužel nebyli a oba nám v tomto zápase hodně chyběli. V prvním poločase byl soupeř jednoznačně lepší, přehrával nás, my jsme se jen bránili a téměř nic si nevytvořili. O poločase jsem chtěl něco změnit, bohužel jsem musel vystřídat i Michala Kučabu, který je po nemoci a nebyl zdravotně schopen zvládnout celé utkání. Bohužel hned z kraje druhého poločasu jsme dostali hloupý druhý gól a prohrávali jsme 0:2. Až ve chvíli, kdy jsme dali gól na 1:2, tak soupeř znejistil, začal mít strach o výsledek a my tam měli asi 20 min, kdy jsme mohli přidat druhou branku a zápas zremizovat, anebo třeba i vyhrát. Každopádně soupeř byl po většinu zápasu lepší a vyhrál zaslouženě.“

Videosestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Klíčany najdete zde:

Více foto ze zápasu najdete zde: