A-tým: SK Poříčany – TJ Nespeky 2:3 (0:0)

Velmi divoký závěr mělo utkání SK Poříčany – TJ Nespeky. Dle zápisu o utkání byl stav 10 minut před koncem bezgólový 0:0. Ale pak jsme si dali vlastní gól, a o minutu později jsme dostali další. Poříčany v tu chvíli vedly 2:0. Ale stačily pouhé dvě minuty na to, aby Tomáš Síkora a Filip Bílek vyrovnali na 2:2. V poslední 90.minutě strhnul vedení na naši stranu Martin Turek a rozhodl tak o našem vítězství 2:3.  Komentář k utkání se připravuje.

 

Utkání hodnotil asistent trenéra Petr Novotný: „Na menším hřišti jsme sehráli dobrý zápas. Vyrovnali jsme se, jako v Doksech domácímu mužstvu v tvrdosti v osobních soubojích. Na rozdíl právě od venkovního posledního utkání jsme měli v Poříčanech daleko více brankových příležitostí, kdy jsme mohli jít několikrát do vedení. Domácí mužstvo hrozilo nejvíc ze standartních situací.

Posledních patnáct minut bylo opravdu hektických. Nejprve měl vyloženou šanci v 78 minutě Martin Turek, ale brankář jej vychytal. O chvilku později dostáváme nebo si dáváme vlastní branku, jak jinak než ze standartní situace z rohu. Rozhodně u této situace nebyl Vincenc Peroutka, který, hřiště opustil pro zranění v 65 minutě. O minutu později jsme zaváhali na pravé straně odkud domácí hráč přihrál do pokutového území, kde po skrumáži domácí zvýšili na rozdíl dvou branek. Otočit utkání z 0:2 jsme si vyzkoušeli ve středečním utkání ve Vestci, ale tam jsme na to měli celý druhý poločas. Tentokrát nám na to stačilo 8 minut. V 82 minutě se prosadil Tomáš Sikora o dvě minuty později vyrovnal Filip Bílek a obrat dokonal v 90 minutě náš nezkušenější hráč Martin Turek.

Všichni kluci zaslouží velkou pochvalu jednak za předvedený výkon, ale hlavně za tu obrovskou vůli s nepříznivým stavem bojovat a nevzdat to. Otáčíme třetí zápas v řadě, a to ukazuje na dobrý charakter mužstva. S Tuchlovicemi budeme bojovat o další důležité body“.

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

 

Záznam celého utkání najdete zde:  https://app.veo.co/matches/20240901-sk-poricany-859c6d5f/

 


Hodnocení utkání viz Benešovský Deník:
.

 


Hodnocení utkání viz Nymburský Deník: 

Totální kolaps Poříčan. V posledních osmi minutách dostaly tři góly a padly

Obrovsky hektický závěr mělo fotbalové střetnutí krajského přeboru mezi celky Poříčan a nováčkem z Nespek. Domácí se dostali po vlastním gólu Peroutky v 80. minutě do vedení, která po minutě navýšil střídající Kameník. Jenže pak přišel totální kolaps Poříčan a hosté stihli skóre otočit na svoji stranu. To bylo jen pro silné povahy, kouč domácích takový zkrat nechápal.

Nechápu to a nepochopím to,“ kroutil nevěřícně hlavou trenér poříčanského celku Miroslav Doležal. „No co k tomu říct. V utkání jsme nebyli rozhodne lepší. Chyběl nám pohyb, nasazení a bojovnost, a přesto jsme se dostali do dvoubrankového vedení. V 80. minutě se musí takovéhle utkání zkušeně dohrát do vítězného konce. My namísto toho třikrát inkasujeme a prohrajeme během deseti minut,“ zlobil se na svůj tým Doležal, jehož družina na startu sezony třikrát vyhrála, ale teď je to druhá porážka v řadě. Minulý týden dostaly Poříčany šest gólů v Čáslavi.

Branky: 80. vlastní Peroutka, 81. Kameník – 82. Sikora, 84. Bílek, 90. Turek.
Poločas: 0:0.

Poříčany: Vymazal – Kutina, Gajdasz (79. Dvořák), Dukay, Řehák, Janda (71. Hetcl), Dudla, Makovský, Koutenský, Hanzl, Krombholz (58. Kameník).


.