A-tým: FK Čáslav – TJ Nespeky 2:0 (1:0)

Ilustrativní foto, zdroj web www.fkcaslav.cz

První mistrovské utkání v novém ročníku krajského přeboru jsme sehráli v Čáslavi s mužstvem, které také sestoupilo z divize. Od první minuty bylo domácí mužstvo lepším týmem ve všech činnostech. Po sérii rohových kopů jsme inkasovali hned v úvodu utkání, kdy zůstal osamocený hráč v pokutovém území a pohodlně zakončil. Naše hra se začala zlepšovat okolo 20 minuty, kdy měl dvě obrovské šance Máca, ale vždy ho zradil v rozhodující chvíli první dotek. Tyto šance, ale byly z naší strany ojedinělé i když snahu našim hráčům nelze upřít, přesto to bylo domácí mužstvo, které diktovalo tempo a hrozilo z každé akce.

Druhý poločas byl z naší strany o něco lepší ale, na dobře hrající Čáslav to bylo málo. Domácí mužstvo si vytvořilo několik vyložených šancí a asi musíme být rádi, za konečný výsledek 2:0. Za zmínku stojí ve druhém poločase branková příležitost Tomáše Sikory. Nejlepším hráčem našeho mužstva byl jednoznačně brankář Pavel Šimáček.

Hodnocení utkání Petr Novotný, as. trenéra: „Do utkání jsme vstoupili velice špatně, nechali jsme se zatlačit a, tak jako v divizních utkáních na jaře jsme inkasovali hned na začátku utkání. Domácím v tu chvíli narostly křídla a my jsme nestíhali. Rozdíl mezi námi a Čáslaví byl jednoznačně v pohybu a ochotě poprat se na hřišti o lepší výsledek. Bohužel, po solidních dvou utkáních v přípravě přišla tahle facka a možná přišla i v pravý čas. Kluci si musí uvědomit, že takový výkon stačit nebude v žádném utkání. Doufám, že ve středu proti Libiši budeme bojovat o první letošní body, a hlavně výkonem potvrdíme to, co chceme v soutěži hrát.“


Videozáznam z utkání najdete zde:
https://app.veo.co/matches/20240811-match-11-8-2024-eb4c388c/#t=10:59

 

Zápis z utkání:

 


Hodnocení utkání viz Benešovský Deník:
Divizní malér dohnal Nespeky i v kraji. V Čáslavi zahájily sezonu prohrou

Fotbalisté Nespek se po roce stráveném v divizi představili opět v krajském přeboru. Na úvodní vystoupení v novém soutěžním ročníku by ale nejraději co nejrychleji hodili za hlavu. V souboji dvou týmů, které ještě na jaře hrály o patro výš, se nakonec radovala Čáslav, jež v domácím prostředí zvítězila 2:0.

Nespeky na jaře trápilo, že dostávaly často góly v úvodních minutách zápasu. Neduh z minulé sezony si přenesly i do té letošní, když už v šesté minutě prohrávaly v Čáslavi 0:1. „Do utkání jsme vstoupili velice špatně. Nechali jsme se zatlačit a tak, jako v divizních utkáních na jaře, jsme inkasovali hned na začátku. Domácím v tu chvíli narostla křídla a my jsme nestíhali. Rozdíl mezi námi a Čáslaví byl jednoznačně v pohybu a ochotě poprat se na hřišti o lepší výsledek,“ uvedl asistent trenéra Petr Novotný.

Domácí se pohybovali na hřišti lépe, byli aktivnější, důraznější, zatímco výkon Nespek byl ospalý, mdlý a unavený. Také jim moc nechutnalo, že se hrálo až v neděli odpoledne. „Na Čáslavi bylo vidět, že udržela tým pohromadě, kvalitně potrénovala. Skoro bych se vsadil, že bude jedním z kandidátů na přední umístění,“ prohlásil druhý asistent a předseda klubu Petr Králíček.

Celek z Kutnohorska nakonec v polovině druhého poločasu přidal druhý gól a došel si pro úvodní tříbodové vítězství výsledkem 2:0. Naopak Nespeky mají o čem přemýšlet a už ve středu budou chtít vše napravit v domácím duelu s Libiší.

Zápas nám ukázal spoustu věcí. Teď je jenom na trenérech, aby si z toho vzali ponaučení, udělali, co je třeba, abychom s Libiší odehráli dobrý zápas a potažmo bodovali,“ řekl Králíček. „Bohužel po solidních dvou utkáních v přípravě přišla facka a možná v pravý čas. Hráči si musí uvědomit, že takový výkon nebude stačit v žádném utkání. Ve středu proti Libiši budeme bojovat o první letošní body a hlavně výkonem potvrdíme, o co chceme v soutěži hrát,navázal na předsedu Novotný.

Branky: 5. Junek, 66. Hejný. ŽK: 1:1. Rozhodčí: Kubečka – Nehasil, Bydlák. Diváci: 190.

Nespeky: Šimáček – Hronek, Máca, Šmejkal (57. Le Tuan), Síkora (64. Čaloun), Turek (78. Bílek), Pešta, Srb, Maršoun (46. Vrkoslav), Peroutka (70. Vojkůvka), Grobár.

 


Hodnocení utkání viz Kutnohorský Deník:
Čáslav hořela na neproměňování šancí, přesto vykročila do sezony vítězně

Moc si přáli naskočit do nové sezony vítězstvím, což je vždy hodně důležité. Navíc proto, že hráli před vlastními příznivci. Souboj sestoupivších týmů z divize mezi celky Čáslavi a týmem Nespek vyzněl lépe pro domácí mužstvo. Vyhrálo o dva góly, i když trenér Roman Kučera úplně nadšený z výkonu nebyl. Je co zlepšovat.

„Do zápasu jsme dobře vstoupili a Junek dal po akci Slavíka hodně rychlý gól. V prvním poločase jsme dominovali, měli jsme několik brankových příležitostí. Jenže jsme po celý zápas hořeli v koncovce, nebyli jsme schopni přidat druhý gól. To se povedlo až střídajícímu Hejnému po změně stran,“ uvedl k zápasu trenér čáslavského celku Roman Kučera.

„Náš problém byl, že jsme se nedokázali prosadit v poslední třetině hřiště. Navíc jsme měli vzadu takové nedorazy, takže to nebylo ideální. Měli jsme ve hře nepřesnosti, kupili jsme chyby, výkon některých hráčů se mi nelíbil,“ přiznal Kučera. „Tři góly nám neuznali, trefili jsme tyč, dvakrát jsme šli sami na bránu, ale nic jsme neproměnili,“ zhodnotil utkání čáslavský kouč.

„V prvním utkání sezony byla hra neurovnaná, měli jsme dát tři nebo čtyři góly a udělat z toho pěkný zápas. Rozhodně máme co zlepšovat. Na druhou stranu soupeř byl běhavý, fotbalový, nebyl zalezlí, ale hrál se fotbal. To bylo od Nespek sympatické,“ dodal Roman Kučera.

Branky: 5. Junek, 66. Hejný.

Čáslav: Vyhnánek – Konyvka, Kučera (82. Bašek), Chábera (78. Ronovský), Nekvinda (67. Kraj), Turek, Nešpor, Turyna (59. Hejný), Slavík (82. Vilím), Junek, Záruba.