A-tým: TJ Nespeky – ABC Braník 6:0 (2:0)

Generálku na mistrovské utkání naše áčko zvládlo. Do Nespek k poslednímu přípravnému utkání přijelo mužstvo ABC Braník, které po sestupu z Pražského přeboru bude v následující sezoně hrát 1.A třídu. První poločas byl vyrovnaný, a obě mužstva zahodila několik šancí. Nejprve nás po dvou individuálních chybách mohl potrestat soupeř, kdy náš obránce otálel s rozehrávkou.

Naopak velkou šanci neproměnil Martin Turek. Ve 37 minutě jsme se ujali vedení krásnou brankou Lukáše Maršouna z trestného kopu. Do poločasu vedení navýšil Teo Máca, kdy chytrou tečí rozvlnil sít po centru ze strany Lukáše Maršouna.

Druhý poločas byl v jasné režii našeho mužstva. V 58 minutě se otevřel prostor na levé straně pro Davida Peštu a ten prostřelil hostujícího brankáře. Další branku vzápětí přidal dobře hrající Tomáš Sikora po hezké kombinaci středem hřiště. V 75 minutě následovala další kombinační akce na jejím konci byl novic v našem dresu Filip Bílek, který zvýšil již na 5:0. Těsně před koncem utkání se trefil opět Míra Grobár a potvrdil, že se mu v přípravě střelecky daří.

Hodnocení utkání Petr Novotný, as. trenéra: „Generálka se nám střelecky vydařila, a i hra měla ve většině utkání dobré parametry. Utkání nám, ale také ukázalo, kde je potřeba se zlepšit a hlavně vyvarovat se zbytečných chyb“.

V příštím týdnu se budeme už připravovat na první mistrovské utkání v Čáslavi, kde se představíme v neděli 11.8.2024 od 17:00 hod.