A-tým: TJ Nespeky – FC Slavoj Vyšehrad 2:0 (1:0)

Utkání s dalším účastníkem Pražského přeboru, který do posledních kol bojoval o postup do divize se nám vcelku vydařil. V prvním poločase jsme byli spokojeni s dobrou kombinační hrou a přechodem do ofenzivní části hry. Zvlášť střed hřiště byl z naší strany kvalitní. Dobrá hra přinesla i vedení, kdy se prosadil po hezké přihrávce dobře hrající Teo Máca.

Do druhého poločasu lépe vstoupil soupeř. My jsme byli v útlumu a přežili několik šancí. Zhruba v polovině druhého poločasu se nám podařilo opět hrát naši hru a být více na míči. Po kombinační akci a opět dobré práci Máci zvýšil na 2:0 Míra Grobár. Do utkání nastoupilo pět nových hráčů a jejich výkony jsou příslibem do nové sezony.

Branky: Theodor Máca, Miroslav Grobár

Další utkání nás čeká opět na domácím hřišti a to v sobotu 3.8 od 10.15 s mužstvem ABC Braník

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/11813004

 

 

Hodnocení utkání očima našeho soupeře: https://www.slavojvysehrad.cz/novinky/prohra-02-na-pude-v-nespekach-semici-meli-uhrat-lepsi-vysledek

Prohra 0:2 na půdě v Nespekách: šemíci měli uhrát lepší výsledek

Krásný pažit v Nespekách byl v sobotu 27. července dějištěm druhého přátelského utkání fotbalistů Slavoje Vyšehrad. Na půdě tradičního soupeře v přípravném období šemíci promarnili první poločas, který skončil 1:0 pro domácí. V tom druhém už zahráli mnohem lépe, jenomže z převahy a řady šancí nevytěžili vůbec nic a ve chvílích, kdy nápor vrcholil a vyrovnávací branka byla doslova na spadnutí, namísto toho sami ještě jednou inkasovali. V mistrovském utkání by tak nesmyslná a hloupá porážka bolela hodně, tohle ale byl naštěstí jen výsledkový nezdar v přípravě na půdě týmu, který letos sestoupil z divize.

V obci s osmi sty obyvateli na Benešovsku přesně před rokem prohrál náš tým vysoko 1:5, tehdy ale byly domácí Nespeky postupujícím do divize. I tentokrát rozehráli domácí zápas lépe, jejich první šanci ale zneškodnil brankář Ženatý. V 7. min. z brejku mohl získat Vyšehradu vedení Štěpnička, ale o metr minul bránu. Ve 13. min. přišel křížný centr doleva na Mácu a ten pod padajícím Ženatým poslal Nespeky do vedení 1:0.

Ani ne dvě minuty nato, po centru od Kubiese, mohl vyrovnat Linha, jeho pohotovou i ostrou střelu ale brankář Šimáček vyrazil.

Do druhé přišel na hřiště krčmář, který se už po t řech minutách dostal k zakončení, jeho střela však byla zblokována do zámezí. V 55. min. po Klinkově hezké akci a jeho přihrávce se ocitl Krčmář v gólové šanci, pokusil se rychle a tudíž bez přípravy zakončit, jenomže z velmi dobré pozice přestřelil.

Tlak rostl a hned třikrát ohrozil domácí bránu další střídající hráč Müller, bohužel míč do sítě nedostal. Tlak rostl, namísto vyrovnání ale přišel v 73. min. víceméně ojedinělý brejk a domácí ho bezezbytku využili: Grobár zvýšil na 2:0. Další šanci domácích bravurně zmařil Ženatý.

V záverečné pětiminutovce měli ještě hráči v červených sdresech dvě možnosti kontrovat, ale Konopásek (poprvé oblékl dres Vyšehradu) přestřelil a pak z jeho přihrávky Müller střelou bez přípravy těsně minul.