A-tým: TJ Nespeky – SK Posázavan Poříčí 3:0 (2:0)

Relativně klidné a celkem jednoznačné vítězství si připsaly domácí Nespeky, které v derby porazily Posázavan Poříčí 3:0. První branku vstřelil ve 26.min Kuba Malichar, a o deset minut později přidal druhý gól Petr Čaloun. První poločas jsme tak vyhráli 2:0. V 60.min zahrával pokutový kop Míra Grobár, ale hostující gólman Tlamicha jeho polovysokou střelu vyrazil. V 75.min uzavřel Lukáš Hronek na konečných 3:0.

Herně to bylo celkem solidní derby. Oboustranně velmi kvalitní, vyrovnané, a pro diváka určitě zajímavé utkání. Nicméně z pohledu gólových šancí vyznělo jednoznačně pro domácí Nespeky, které vyhrály naprosto zaslouženě a rozdíl ve skóre mohl být ještě mnohem výraznější. Poříčí se v prvním poločase dostalo k nebezpečnému zakončení pouze čtyřikrát, ale obě střely exligového Nešpora mířily mimo, stejně tak střela Davida Filipa rozvlnila pouze boční síť, a tak jediný nebezpečný pokus, který mířil mezi tyče, byla střela Galušky z 26.min, ale stou si náš gólman poradil.

Naproti tomu již ve 2.min měl dobrou příležitost Martin Turek, ale krom gólmana přehodil i bránu. O čtyři minuty později mohl mít ještě větší šanci Kuba Melichar, ale zradil ho první dotek, a tak zakončení bylo slabé. Ve 20.min jsme měli sérii šancí která skončila střelou Martina Turka do boční sítě. O chvilku později jsme byli nebezpeční z volného přímého kopu, a bylo cítit, že první gól visí ve vzduchu. Ve 24.min měl blízko ke gólu Teo Máca, který parádně vystřelil z hranice velkého vápna, ale gólman Tlamicha vytěsnil jeho střelu na roh. A právě z tohoto rohového kopu jsme se ujali vedení 1:0, když se zblízka prosadil Kuba Melichar. V závěru poločasu centroval Turek a na zadní tyči zakončoval úplně sám Petr Čaloun, který hlavou zvýšil na 2:0

Druhý poločas byl z pohledu šancí ještě výraznější. Hosté, krom jedné standardní situace, naší bránu téměř neohrozili. Naopak v úvodu opět Turek loboval gólmana, ale tentokrát byl Tlamicha úspěšnější. V 55.min se presentoval povedenou střelou Petr Srb, a asi největší šanci měl o pár minut později Míra Grobár, který po faulu na Čalouna neproměnil pokutový kop. V 75. min si svou aktivitou vynutil velkou šanci Turek, ale zakončoval už v tísni a byl z toho pouze rohový kop. Nicméně z tohoto rohu uzavřel Lukáš Hronek hlavou na konečných 3:0.

Letošní derby bylo nezvyklé klidné a takové bez emocí. Výjimkou byla až závěrečná čtvrthodina, která vyvrcholila nebezpečným faulem Adama Dumského na našeho Petra Čalouna. Bohužel pro našeho hráče skončilo utkání předčasně, hřiště opustil na nosítkách a cestu do benešovské nemocnice absolvoval sanitním vozem. Věřme, že Petr bude v pořádku a co nejdříve se připojí ke svému týmu.

 

 

Více foto ze zápasu najdete zde:  Foto ze zápasu Nespeky – Poříčí

 

 

Záznam celého utkání najdete zde:  Video ze zápasu Nespeky – Poříčí

 

Zápis o utkání najdete zde:

 


Hodnocení utkání viz Benešovský Deník:  
připravuje se