B-tým: TJ Nespeky B – FK Soběhrdy 1:2 (0:1)

Ač byl úvod zápasu poněkud rozpačitý, a rozdíl mezi okresním přeborem a III. třídou byl více než patrný, tak s postupem času zápas gradoval a zejména ve druhém poločase to byla celkem zajímavá podívaná. Bohužel zápas, který byl do posledních minut otevřený, a domácí Nespeky si určitě nezasloužily prohrát, tak rozhodující branku vstřelil v 88.min hostující hráč Michal Bohata. Rezerva Nespek, která hrála od 20.min v početní nevýhodě, tak prvním zápase smolně prohrála 1:2.

Vstup do utkání vyšel lépe hostům. Měli tam několik nebezpečných zakončení, ale většina střel mířila mimo. Klíčový moment se odehrál ve 20.minutě. Soběhrdský Prikner poslal kolmici za naši obranu, kam si nabíhal 18-ti letý Vietnamec Duong Trung, který mohl postupovat sám na naši branku. Stoper Pavel Rublič, ve snaze mu vypíchnout míč, tak ho podrazil, a protože se jednalo o zmaření zjevné brankové příležitosti, tak byl následně i vyloučen. Soupeř tedy zahrával volný přímý kop, který proměnil a ujal se vedení 0:1. Paradoxně od té doby se ale náš výkon zlepšil, a i v deseti jsme nebyli horším týmem. Několik nebezpečných střel tam měl Dominik Grossmann, ale jedna letěla těsně mimo, a druhou vyrazil gólman. Ve 34.min střela z kopačky Luďka Rubliče jen olízla břevno Rezkovi branky. Poločasový výsledek tak čítal 0:1.

Druhý poločas byl celkem zajímavý s řadou šancí na obou stranách. Velkou příležitost měl v 65.min Roman Vojkůvka, který se ocitl sám před gólmanem, ale jeho tvrdou ránu po zemi vyrazil soběhrdský brankář na roh. Ovšem o tři minuty později se individuálně prosadil Dominik Grossmann a vyrovnal na 1:1. V závěrečných 20-ti minutách to bylo kdo z koho. Bohužel šťastnější byli hosté, kteří v 88.min vstřelili vítěznou branku.

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/11935193

 

Záznam celého utkání najdete zde: https://app.veo.co/matches/20240825-tj-nespeky-b-fk-sobehrdy-12-01-460db255/

 

Zápis o utkání najdete zde: