A-tým: TJ Nespeky – Tatran Sedlčany 5:3 (2:1)

Zápas áčka rozhodně nenudil, ba naopak. V rámci třetího kola krajského přeboru se v Nespekách hrálo divácky velice zajímavé utkání, ve kterém padlo celkem 8 gólů. Nejprve se Nespeky dostaly do rychlého vedení, v 11.min to bylo 2:0, ale soupeř zápas otočil a v 65.min vedly naopak hosté 2:3. Jenže v rozmezí mezi 67. až 78.min vstřelily Nespeky tři branky a pohodlně dokráčely za třetím letošním vítězstvím.

Vstup do utkání měly Nespeky jak z říše snů. Hned ve 3.min zahrával Míra Grobár volný přímý kop a trefil se parádně 1:0. O 10 minut později opět ukázal svoji genialitu Martin Turek, který chytře pustil míč za sebe a Petr Srb měl už jednoduchou úlohu 2:0. V tu chvíli se zdálo, že to dnes bude snadná záležitost, ale opak byl pravdou. V 17., resp. v 18.min měli hosté dvě standardní situace. Tu první zakončili střelou do tyče, ale o minutu později již přišel kontaktní gól. Trefil se kapitán Lukáš Brotánek – 2:1. Následně si oba týmy vytvořily několik šancí, ale ty dvě největší měli hosté. Ve 27.min běžel sám na brankáře sedlčanský Tomáš Říha, dokonce si obhodil i vybíhajícího brankáře, ale ve vyložené šanci trefil jen boční síť prázdné branky. Neméně vyloženou šanci měl soupeř ještě ve 39.min. Po centru Sirotka zakončoval na přední tyči Ondra Štemberk, ale fantastický zákrok předvedl náš gólman Pavel Šimáček. Do kabin jsme tak šli s těsným vedením 2:1.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. V 57.min centroval Sirotek a Hanuš vyrovnal na 2:2. V 65.min měli hosté sérii několika vyložených šancí. Dvakrát trefili tyč, jednou je vychytal Pavel Šimáček, ale nakonec se prosadil hlavou Ondra Štemberk a rázem to bylo 2:3 ve prospěch hostů. Na druhou stranu i Nespeky měly své příležitosti. V 60.min se dostal za záda sedlčanské obrany Martin Turek, ale zezadu do něj vrazil Ondřej Novotný a Turek skončil na zemi. I když si myslím, že se jednalo o nedovolený zákrok a nejspíš se měla pískat penalta, tak rozumím verdiktu hlavního rozhodčího, který rozpažil a nechal ve hře pokračovat. Někdy hráči padají až příliš ochotně, a nemyslím si, že zrovna to chce divák vidět. Ovšem v 67.min byla k vidění další paráda z kopačky Martina Turka. Nejprve si zpracoval míč zády k brance, pak rychlá otočka a střela na zadní tyč – 3:3. V 71.min vykopával dlouhý míč od branky gólman Šimáček a do vyložené šance se dostal Petr Čaloun. Ten si posunul míč podél vybíhajícího gólmana, ale střetu už nešlo zabránit. Tentokrát už rozhodčí neměl jinou možnost a nařídil pokutový kop. Ten s jistotou proměnil Grobár a vrátil našemu týmu vedení 4:3. Pojistku v podobě pátého gólu přidal v 78.min Petr Srb, který uzavřel na konečných 5:3. Krom osmi gólů bylo k vidění i spoustu neproměněných šancí na obou stranách, a tak si myslím, že se toto utkání muselo lidem líbit.

Utkání hodnotil i asistent trenéra Petr Novotný: „Po výborném vstupu do utkání přišlo uspokojení. Místo toho, abychom soupeře dorazili a přidali další branku, tak jsme přestali hrát. Chyběl pohyb, vše bylo statické, a zákonitě přišlo to, že soupeř snížil. Druhý poločas by se dal rozdělit na dvě části. První část byla z naší opět plná chyb, hlavně v defenzivní činnosti, kdy jsme si koledovali o malér a ten se nakonec stal a my jsme po nepřesvědčivém výkonu prohrávali. Druhou část odstartoval krásným golem Martin Turek a probudil tím naše hráče. Za druhou část, kdy jsme utkání otočili zaslouží hráči pochvalu. Bereme důležité tři body, ale do Poříčan se musíme zlepšit ve všech činnostech. Uprostřed týdne si ještě zahrajeme pohárové utkání ve Vestci.“

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/11930280

 

 

Záznam celého utkání najdete zde:  https://app.veo.co/matches/20240824-tj-nespeky-tatran-sedlcany-53-21-1f709f56/

Zápis o utkání najdete zde:

 


Hodnocení utkání viz Benešovský Deník:   

Divoká přestřelka v Nespekách. Favorit doma odvracel pohromu

Třetí kolo krajského přeboru mohlo přinést jedno velké překvapení. Po něm sahali fotbalisté Sedlčan, kteří jsou jako jediní stále bez bodu. V Nespekách se dokázali vyhrabat z dvougólové ztráty a skóre utkání otočit. Domácí ale zareagovali bleskově a třemi brankami v závěru nakonec urvali výhru pro sebe v poměru 5:3.

Spadla z nás tíha okamžiku. Utkání jsme otočili do vítězného konce. Každý očekával, že Sedlčany porazíme jednoduše. Nebylo tomu tak a vznikl z toho infarktový zápas. Pro nás ponaučení pro příště,“ přiznal za Nespeky druhý asistent trenéra a předseda klubu Petr Králíček.

Domácí byli na svém hřišti velkým favoritem, což potvrzovali hned od začátku. V 11. minutě už díky trefám Grobára a Srba vedli rychle 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že Sedlčany dostanou další příděl. Tatran se ale tentokrát vzepřel. Jeho první vážnější pokus skončil na tyči, což mělo být pro Nespeky varováním. Trefa kapitána Brotánka navíc vrátila hosty zpět do zápasu. „Ztráta koncentrace, možná lehké podcenění, že vše půjde samo a góly nám budou padat,“ poznamenal Králíček.

V tu chvíli navíc začaly být Sedlčany aktivnějším celkem, nicméně vyrovnání se dočkaly až po změně stran zásluhou Hanuše. Tatran se dostal i do vedení, které mu zařídil Štemberk. Domácí ovšem, hodně rychle reagovali zkušeným Turkem a následně už utkání nepustili. Z penalty vrátil Nespekům náskok Grobár a stejně jako v prvním poločase i tentokrát na něj navázal Srb a domácí zvítězili po divoké přestřelce 5:3.

„Důležité je, že hráči dokázal zápas otočit. Nepropadli tomu, že prohrávají 2:3 a že s tím chtěli něco, což se povedlo. Ten propad za stavu 2:0 mohl být potrestaný ztrátou bodů, což by bylo velice nepříjemné,“ řekl Králíček. „Utkání rozhodla produktivita domácích, naše zahozené šance a zbytečné chyby při obdržených brankách,“ uvedl web Sedlčan.

Branky: 4. a 73. (p) Grobár, 11. a 79. Srb, 68. Turek – 19. Brotánek, 58. Hanuš, 67. Štemberk.
ŽK: 1:0.
Rozhodčí: Zíka – Asník, Mareš.
Diváci: 150.

Nespeky: Šimáček – Hronek, Máca (57. Le Tuan), Šmejkal (69. Čaloun), Turek (84. Vojkůvka), Pešta, Bílek (75. Maršoun), Srb, Peroutka, Grobár, Vrkoslav.

Sedlčany: Habart – Repetný (81. Schwarz), Brotánek, Novotný, Sosnovec (56. Krůta) – Říha, Kouklík (81. Hofman), Hanuš, Kdolský (56. Lípa), Sirotek – Štemberk.

 


.