A-tým: TJ Nespeky – Sokol Libiš 3:1 (2:0)

Ve středu 14.srpna se předehrávalo kompletní 15.kolo HDT.cz Krajského přeboru. Zápas se hrál za extrémního počasí, kdy rtuť teploměru celý den atakovala hodnotu 35°C. Náš tým si s náročnými podmínkami poradil o něco lépe, a zaslouženě zvítězil. V prvním poločase jsme na velké šance vyhráli 3:1 a díky vysoké efektivitě byl poločasový výsledek 2:0. První velkou šanci měl ale po standardní situaci náš soupeř. V 17.minutě naštěstí hlavičkoval kapitán hostí Jakub Moravec těsně vedle. O pět minut později otevřel gólový účet Petr Čaloun, který své sólo zakončil chytrým lobem přes vybíhajícího brankáře 1:0. Neuběhla ani celá minuta a další obrovskou šanci měl Martin Turek, ale hostující obránce vykopl míč z brankové čáry. Ve 38.min trefil tyč Libišské branky Míra Grobár, ale odražený míč si našel Teo Máca a z dorážky upravil poločasový výsledek na 2:0.

Druhý poločas byl již na gólové šance vyrovnanější. Nejprve měl velkou šanci Tomáš Síkora, ale trefil pouze tyč. V 62.min po standardní situaci hosté snížili na 2:1, když centrovaný míč si srazil do vlastní brány Lukáš Hronek. Krátce poté podrazil hostující kapitán na hranici velkého vápna našeho Síkoru, rozhodčí nejprve odpískal pokutový kop, ale následně po konzultaci s AR1 změnil své rozhodnutí a kopali jsme pouze VPK z hranice vápna. Nicméně penalta se kopala o deset minut později.  Opět to byl kapitán hostí, který nedovoleně fauloval Martina Turka a Grobár penaltu s přehledem proměnil 3:1. V závěrečných 5-ti minutách byly k vidění tři velké šance, jednu měly Nespeky, ale dvakrát se do nebezpečného zakončení dostali hosté. V 85.min naštěstí netrefil branku Tomáš Přibyl, a v 89.min zahodil tutovku střídající Jaroslav Srch, který před odkrytou brankou netrefil čistě balon. Utkání tak skončilo vítězstvím našeho týmu 3:1.

 

 


Hodnocení utkání viz Benešovský Deník:
Nespeky rychle zapomněly na Čáslav. Proti Libiši si spravily chuť

Ostrý strat do krajského přeboru fotbalové Nespeky zvládly. Po úvodní prohře v Čáslavi se nyní představily doma a premiéru před vlastními fanoušky mají úspěšně za sebou. Výsledkem 3:1 porazily Libiš a daly zapomenout na víkendové zaváhání. Teď už se soustředí na sobotní duel s posledními Doksy.

Naštěstí jsme utkání zvládli. Hráči makali, bojovali, vydali se a zaslouženě jsme vyhráli. Proti Libiši těžké utkání. Ještě jsme si vytvořili další příležitosti, kdy jsme mohli skórovat. Oproti tomu minulému utkání ale panuje spokojenost,“ uvedl hlavní kouč Nespek Martin Bárta.

svěřenci vstoupili do domácího utkání lépe než v Čáslavi a proti Libiši dominovali. Důsledkem toho byl vedoucí gól Čalouna ve 23. minutě. Hned vzápětí mohlo být ještě lépe, kdy Nespeky měly další velkou příležitost Turkem, avšak tu promarnili. Pojistku přidal až před koncem prvního poločasu Máca.

Slibně rozehraný zápas se začal komplikovat až po hodině hry, kdy si Nespeky daly vlastní gól. „Soupeř začal trošku kousat, ale naštěstí jsme odpověděli penaltou. Už před tím byl jeden podobný zákrok, ale rozhodčí po konzultaci s asistentem vytáhl zákrok ven. Po gólu na 3:1 jsme si výsledek pohlídali,“ konstatoval Bárta.

Nespeky poprvé v sezoně vyhrály a po dvou kolech se posunuly do středu tabulky na deváté místo. Už v sobotu je čeká duel na půdě posledních Doks. „Začátek soutěže je těžký. Hned anglický týden, další hrajeme hned pohár. Naštěstí se nám podařilo doplnit kádr. Soupeři jsou hodně vyrovnaní, každý zápas bude jiný. Záleží jak k tomu budeme přistupovat, jak budeme v pohodě, na zdravotním stavu a jestli vše dokážeme skloubit dohromady,“ řekl hlavní kouč Nespek.

Branky: 23. Čaloun, 39. Máca, 73. Grobár (p) – 63: Hronek (vl.).
ŽK: 3:1.
Rozhodčí: Divilek – Řičica, Palek.
Diváci: 125.

Nespeky: Šimáček – Hronek, Máca (69. Šmejkal), Síkora, Turek (81. Vojkůvka), Pešta, Srb, Peroutka, Grobár, Čaloun (75. Bílek), Vrkoslav.

 

Více foto ze zápasu najdete zde:  https://eu.zonerama.com/rublic/Album/11886907

 

 

Záznam celého utkání najdete zde:  https://app.veo.co/matches/20240814-tj-nespeky-sokol-libis-31-20-800c4d31/

 


Zápis o utkání najdete zde: