A-tým: Turnaj v Dubči „Sláva CUP 2024“

V průběhu jara jsme dostali pozvánku na letní turnaj v Dubči, pod názvem Sláva CUP. V prvním utkání nás čekal letošní vítěz Pražského přeboru a současně nováček nového ročníku divize, mužstvo Přední Kopaniny.

My jsme měli před turnajem problém se složením mužstva vzhledem k odchodu několika hráčů. Naopak příchod nových hráčů nebyl ještě před turnajem potvrzen. Přesto se nám podařilo mužstvo před turnajem doplnit.

 

FC Přední Kopanina – TJ Nespeky 3:0 (0:0)

V prvním poločase se hrál poměrně svižný fotbal ve velkém vedru. Přední Kopanina měla více ze hry a my jsme čekali na svoji příležitost. Nejvíce starostí nám dělal hrotový útočník a nejlepší střelec Kopaniny v loňské sezoně Urban. První poločas skončil bez branek. Do druhého poločasu vstoupila lépe Kopanina a po dvou minutách po naší chybě uprostřed hřiště se ujala vedení. Druhý poločas patřil celkově soupeři, který disponoval i větším počtem hráčů a to se projevilo hlavně ke konci utkání, kdy jsme nejprve inkasovali z pokutového kopu a následně po kombinaci, kdy jsme dostali třetí branku. Z celkového pohledu bylo vítězství Přední Kopaniny zcela zasloužené.

TJ Nespeky – SK Střešovice 1911 2:2 (1:0)

O 3 místo jsme se utkali s dalším mužstvem z Pražského přeboru SK Střešovice. Ve vyrovnaném prvním poločase jsme se ujali vedení ve 20.minutě tvrdou střelou z hranice vápna Patrikem Vrkoslavem. Ve druhém poločase jsme byli lepším mužstvem, fungovala nám velice dobře kombinační hra. Odměnou pro náš tým byla hezká branka z trestného kopu, autorem byl Míra Grobár. Pár minut před koncem přišel, ale zkrat ,kdy nejprve soupeř z pravé strany odcentroval a úplně volný hráč zakončoval do prázdné brány a snížil. Ihned z rozehrání udělal chybu náš zkušený hráč, kdy dával malou domů, ale krátkou a útočník soupeře měl snadnou práci a vyrovnal. O utkání rozhodly penalty, kdy tu rozhodující proměnil Teo Máca.

Hodnocení turnaje: Určitě je potřeba poděkovat Čechii Dubeč za pozvání na turnaj do jejich hezkého areálu. Turnaj jsme pojali, jako součást letní přípravy a pro naše hráče to byl ve velkém vedru určitě dobrý test. Připravujeme se v domácím prostředí třikrát týdně, a ještě nás čekají dvě přípravné utkání. Momentálně pracujeme na posílení týmu do prvního mistrovského utkání.