A-tým: FK SEKO Louny – TJ Nespeky 1:2 (0:2)

V rámci 28.kola se utkaly dva týmy z pásma ohroženého sestupem. Patnácté Louny hostili čtrnácté Nespeky. V prvním poločase měli více ze hry domácí, ale krom standardní situace z 23.min, kterou ale stejně zastavil praporek pomezního, si žádnou vyloženou šanci nevytvořili. Ve 35.min jsme zahrávali rohový kop a odražený míč uklidil do branky Lukáš Hronek – 0:1. V závěru poločasu posoudil hl. rozhodčí skluz Ladislava Jamricha jako nebezpečný a nepřiměřený, a domácího hráče ve 42.min vyloučil.  Ještě před odchodem do kabin se po centru Klauze prosadil David Pešta, a hezkým gólem zvýšil na 0:2.

Z druhého poločasu neuběhla ještě ani minuta, a Vladimír Hradecký snížil střelou z vápna na 1:2. Přestože domácí hráli v deseti, tak po většinu druhé půle byli nebezpečnější a vyrovnávací gól visel na vlásku. Až v závěru zápasu byly k vidění i naše šance, ale postupně se neprosadili Turek, Toyin Mustapha, a Klauz. Těsné vítězství jsme nakonec ubránili a zajistili si tak alespoň teoretickou šanci na záchranu.

 

Hodnocení zápasu, zdroj:

Nespeky se vzpírají sestupu. V Lounech zachovaly naději na záchranu

Fotbalisté Nespek stále ještě živí naději na záchranu. Větší šanci a přežití jim dala důležitá výhra 2:1 v Lounech, díky které se přiblížili třináctému Štětí na rozdíl pouhých tří bodů. Na druhou stranu jim ale situaci komplikuje pád Příbrami. Musí se totiž dostat nejen přes západočeského soupeře, ale zároveň přetlačit bodově týmy v ostatních skupinách.

V přímém souboji o záchranu se ale nehrál kdovíjaký fotbal. Předvedená hra v Lounech byla velice kostrbatá. Hosté se ale přeci jen dostali v 35. minutě do vedení, když nenápadný pokus Hronka dopadl až do branky. Nespeky ještě do přestávky přidaly další trefu, když se parádně trefil Pešta.

„Dali jsme gól, kdy se míč vykutálel do brány. Měli jsme obrovské štěstí. Následně jsme krásnou trefou Pešty dali na 2:0,“ přibližoval předseda klubu a druhý asistent trenéra Petr Králíček. Domácí ale hosty ihned po přestávce vrátili do reality. Hradeckému se po několika desítkách sekund podařilo snížit.

Hlavně po obdrženém gólu na nás spadla depka. Zvládli jsme to. Přivezli jsme tři body a vyhlížíme ke zdárným zítřkům,“ řekl Králíček. Nespeky těsně vedení nakonec uhájili a mohou ještě živit naději na záchranu. K tomu ale potřebují jednak přeskočit Štětí a následně mít více bodů či alespoň lepší skóre než týmy na třináctém místě ve skupinách A a C.

Důležitý zápas. Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát. Určitě je to rozfoukaná jiskra naděje. Je pravda, že asi za minutu dvanáct či minutu po ní. Zápas jsme ale vyhráli a jsme ve hře. Vyválčili jsme ale tři body, které se počítají. Jsou perfektní. Do posledního hvizdu budeme bojovat. Doufejme, že těžkou deku dokážou hráči ze sebe odkopat. Tím se jim bude lépe dýchat a pohybovat,“ uzavřel Králíček. Nespeky nyní čeká kladenský trojboj. Postupně vyzvou druhé Kladno, následovat budou duely se Slaným a Hřebčí.

Branky: 47. Hradecký – 35. Hronek, 45. Pešta.
ŽK: 5:3
ČK: 1:0
Rozhodčí: Pilný – Klečka, Turek.
Diváci: 100.

Nespeky: Pettík – Sniščuk, Melichar, Hronek, Toyin (89. Bredler), Turek, Čaloun (32. Klauz), Pešta, Hudec (89. Randa), Grobár, Hamada (64. Maršoun).

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2024/5/27/45081.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2024/5/26/231707.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: