A-tým: TJ Sokol Nespeky – FK Ostrov 2:0 (0:0)

První větší šanci měl soupeř v 17.minutě, ale hostující útočník Kostka branku netrefil. Ve 23.min hlavičkoval hostující Novotný, ale gólman Petík jeho střelu vyrazil na roh. Více zajímavého už v prvním poločase vidět nebylo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0. Úvod druhého poločasu vyšel lépe nám. Neuběhly ani tři minuty, a gólový účet otevřel Petr Čaloun – 1:0. V 75.min mohl vyrovnat hostující Šupík, ale gólovou tutovku neproměnil. Jak už to ve fotbale bývá „nedáš – dostaneš“. O minutu později se parádně trefil Hudec a uzavřel skóre na konečných 2:0.

Závěr zápasu „zpestřila“ situace z 83.minuty, kdy se v souboji potkaly domácí Hronek, a hostující Kostka. Následná strkanice nakonec přinesla žluté napomenutí pro Jardu Snishchuka a hostujícího Matouška. Nutno přiznat, že oba ji dostali tak trošku nevině. Karetní ocenění by si zasloužili úplně jiní hráči. Nicméně hostující Matoušek se o pár vteřin později provinil ještě jednou, a tentokrát již zasloužená žlutá karta pro něj znamenala konec. Závěr zápasu tak Nespeky dohrávaly v početní výhodě.

 

Hodnocení zápasu, zdroj:

Nespeky doma zaválely a porazily Ostrov. Stoupají tabulkou

Fotbalisté Nespek začali záchranářskou misi v divizi domácím vítězstvím nad Ostrovem. Soupeře z Karlovarského kraje porazili 2:0 a dostali pod sebe Hvězdu Cheb. V tabulce jsou sice nadále na čtrnáctém místě, avšak jejich odstup se snížil na rozdíl devíti bodů. Teď by rádi ještě přivezli body ze Štětí.

„Povinnost velí doma porazit Ostrov,“ zahlásil předseda klubu Petr Králíček, pokud by Nespeky chtěly pomýšlet v průběhu jara na záchranu. Jeho přání se splnilo. I když domácí se nejprve museli vypořádat s aktivnějším celkem z Karlovarska. „Soupeř byl chvílemi silnější na míči a měl víc ze hry,“ přiznal Králíček.

V brance Nespek ale předvedl gólman Filip Pettík nejlepší výkon od jeho příchodu a k němu se postupně přidávaly i individuální výkony hráčů v poli. Domácí se pak následně dočkali vedení, když těsně po přestávce otevřel skóre Čaloun. V tu chvíli převzal nováček soutěže iniciativu a byl aktivnější. „Touha po vítězství byla větší než u soupeře. Po gólu na 1:0 spadl z domácích pocit zodpovědnosti,“ podotkl Králíček.

Představení domácího celku pak korunoval nádherným gólem Hudec, který si přes prsa zpracoval balón a následným nechytatelným halfvolejem křižmo do horního rohu brány nedal gólmanovi soupeře šanci. Hosté závěr zápasu nezvládli. Pět minut před koncem se po druhé žluté kartě musel předčasně pakovat Matoušek.

Nespeky si už závěr zápasu a především tři body pohlídaly. „Z mého pohledu velká spokojenost. Velká gratulace celému týmu k vítězství. Na zápas se připravil velice dobře,“ pochvaloval si Králíček. Nyní čeká nováčka soutěže další důležitý souboj ve Štětí, kde by rád navázal na domácí výkony.

Branky: 48. Čaloun, 76. Hudec.

ŽK: 2:6. ČK: 0:1.

Rozhodčí: Klír – Depeš, Schmeiser.

Diváci: 148.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/11245772

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2024/3/17/44536.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2024/3/16/231626.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: