A-tým: TJ Nespeky – FC Chomutov 3:3 (2:1)

Áčko má za sebou druhé vystoupení v Divizi B a za remízu 3:3 získalo do tabulky první bod. Na jednu stranu by se to dalo vidět jako ztráta, neboť jsme neudrželi vedení 3:1 a vyrovnávací gól jsme dostali až v samotném závěru, ale na druhou stranu je nutné si přiznat, že soupeř byl velmi kvalitní, častěji držel míč na svých kopačkách vytvořil si daleko více příležitostí, a tak si myslím, že můžeme být s bodem spokojeni.

V úvodních 20-ti minutách se do šancí dostávali výhradně hosté, ale žádné zakončení moc nebezpečné nebylo. Naopak nám se nedařilo udržet míč a na soupeřovu polovinu jsme se dostávali jen sporadicky. Až ne 23.min jsme zahrávali roh.  Martin Turek se odpoutal od svého protihráče a vstřelil úvodní branku utkání 1:0. Obraz hry se ale moc nezměnil, hosté měli i nadále více ze hry a jejich šance byly čím dál nebezpečnější. Ve 34.min bylo vyrovnáno. Devatenáctiletý Wilfred Daok šikovně tečoval míč a bylo to 1:1. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za vyrovnaného stavu, tak napřáhl ke střele Martin Turek střelou o břevno vrátil našemu týmu vedení – 2:1.

Druhý poločas už byl z našeho pohledu o něco málo lepší, k zodpovědné obraně jsme přidali i lepší kontrolu nad míčem a s tím přicházely i naše šance. Tu největší měl v 56.min Daniel Hudec, kterému se nepodařilo dopravit míč do odkryté branky. O tři minuty později byl v pokutovém území nedovoleně zastaven Turek a rozhodčí bez váhání ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop proměnil Martin Turek, který tak zkompletoval svůj hattrick a zvýšil na 3:1.  Bohužel jsme tento nadějný výsledek neudrželi, v 72.min po hezké kombinaci hosté snížili na 3:2 a v 87.min vyrovnali na konečných 3:3.

Je škoda, že se nám v závěru utkání nepovedlo přidat čtvrtou branku, neboť posledních 20 minut se hrál hodně otevřený fotbal, hosté se hnali za vyrovnáním, a naopak my hrozili z rychlých protiútoků. Šancí na vítězný gól jsme měli hned několik.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/10212553

 

Video sestřih utkání najdete zde:  http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2023/8/12/42912.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2023/8/12/221160.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: