A-tým: TJ Nespeky – FK Motorlet Praha 6:3 (3:3) pp

Je až neuvěřitelné, jak rozdílný výkon může podat jeden tým v rozmezí pár dnů. V sobotu jsme po špatném výkonu ostudně prohráli v Hřebči, a naproti tomu o čtyři dny později sehráli naši borci velmi kvalitní zápas s třetiligovým Motorletem Praha, kde si zasloužili odměnu v podobě postupu do dalšího kola MOL CUPu 2023/24.

Úvodní branku vstřelil po půlhodině hry hostující Dominik Nárt a Motorlet vedl 0:1. Ovšem ve 39.min byl nedovoleně zastaven Turek a Lukáš Maršoun z volného přímého kopu vyrovnal na 1:1. V závěru poločasu předvedl fotbalovou parádu Brazilec Bernardo, který střelou přes hlavu vrátil svému týmu vedení a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Vyrovnávací branku vstřelil Petr Čaloun hned v úvodu druhého poločasu, když celou akci mu parádně připravil Martin Turek – 2:2.  Překvapivý obrat dokonal Turek v 62.minutě.  Střelou téměř od rohového praporku se trefil na zadní tyč a vedení 3:2 bylo na světě. Přehlídku krásných gólů rozšířil i bývalý slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Čtvrthodiny před koncem si všiml vysokého postavení našeho gólmana a milimetrově přesnou střelou vyrovnal z poloviny hřiště na 3:3 a tím poslal zápas do prodloužení.

To, co se dělo v prodloužení, to nejspíš nikdo nečekal. Obrovskou vlnu euforie rozpoutal v 97.min Matěj Skalický, který nádherným gólem do šibenice podruhé vrátil našemu týmu vedení, tentokrát 4:3. Velmi početná divácká kulisa vycítila, že by se mohlo zrodit překvapení a favorizovaný Motorlet by mohl odjet domů s prázdnou. Ve sté minutě utkání zvýšil na 5:3 Theodor Máca a výsledkovou tečku udělal ve 112.min svým druhým gólem Petr Čaloun. Nespeky tak překvapivě porazily Motorlet 6:3 a nejen, že potěšily domácí fanoušky, tak si ale sami sobě zvedly sebevědomí, což by nám do dalších soutěžních utkání mohlo pomoci.

Video sestřih utkání najdete zde: https://youtu.be/gQQHF23LLQ8

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

 

Hodnocení utkání zdroj Benešovský deník: https://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/nespeky-v-euforii-ovladly-festival-nadhernych-golu-a-vyradily-motorlet-20230810.html 

 

 

Nespeky v euforii! Ovládly festival nádherných gólů a vyřadily Motorlet

Fotbalový svátek v Nespekách přinesl parádní okamžiky. Divizní nováček se v 1. kole MOL Cupu postavil proti pražskému Motorletu hrajícího o soutěž výš v čele s hvězdným Slovákem Miroslavem Stochem. Ač byli hosté favoritem, tak od druhého poločasu sledovali obrat domácích, kteří nakonec zvítězili 6:3 po prodloužení. Už po devadesáti minutách se odehrála zajímavá přestřelka (3:3).

Nespeky zažili legendární zápas, na který se bude vzpomínat hodně dlouho. Nejen díky výhře nad hosty z Motorletu, ale také především na devět branek, z nichž jedna byla hezčí než druhá a oba týmy se překonávaly.

Hosté z Prahy byli v úvodu lepší. na domácích se zřetelně projevovala nervozita a také úvodní divizní výprask ve Hřebči, avšak časem se s tempem srovnali a dostali se do zápasu. Nicméně i tak museli dotahovat dvakrát manko. Nejprve střelou na bližší tyč otevřel skóre Nátr a poté rozjel festival nádherných branek domácí Maršoun. Jeho excelentní přímý kop skončil v síti, stejně jako na druhé straně v případě Frizoniho Da Cruze.

Domácí celek začal mít navrch až po přestávce. Realizační tým reagoval na nepříznivé skóre a do hry poslal hned trojí střídání. Jedním z nich byl i Petr Čaloun, který se později stal hrdinou zápasu, když se po třech minutách na hřišti postaral o vyrovnání. Nespeky v tu chvíli začaly utkání kontrolovat a Motorlet nevěděl, co s tím. „Bylo vidět, že jsme bojovali. Nechali jsme tam všechno a vyplatilo se. Je to neskutečné!“ jásal autor vyrovnávacího gólu na 2:2.

Následně se rozpoutala přehlídka nádherných gólů, které by si zasloužily videosestřih. Turkův obstřel zpoza šestnáctky dokonal obrat Nespek. Motorlet zásluhou Stochova gólu z půlky, kdy přeloboval gólmana, ještě stihl zareagovat, ale domácí byli rozjetí a šli si za postupem. Nicméně ten si vykopali až v prodloužení.

Nastavení patřilo už jen domácímu celku. S dalším obloučkem přispěchal do sbírky opět střídající žolík Skalický. Euforie Nespek vypukla naplno úderem sté minuty, když Máca poprvé v zápase zajistil jednomu z týmů dvougólový náskok. Tečku za nádherným zápasem udělal Čaloun, jehož střelu brankář Foret neudržel a míč nakonec skončil až v brance. Sokoli tak mohli začít slavit, protože si zaslouženě uhráli senzační postup do 2. kola MOL Cupu.

„Je to neuvěřitelný! Nic takového tady asi nikdo nezažil. Je to prostě krásný! Prohrávali jsme, strhli jsme zápas a otočili ho. Sto dvacet minut. Nechali jsme tam všechno. Krása prostě! Nádherný!“ rozplýval se hrdina Petr Čaloun.

Nespeky – Motorlet Praha 6:3 po prodloužení (3:3 – 1:2)

Branky: 48. a 112. Čaloun, 39. Maršoun, 62. Turek, 97. Skalický, 100. Máca – 31. Nátr, 43. Frizoni Da Cruz, 71. Stoch.
ŽK: 4:1.
Rozhodčí: Severýn – Gunitš, Wulkan.
Diváci: 200.

Nespeky: Drážek – Snisčuk, Melichar, Hronek, Bredler, Randa, Turek, Pešta, Šmejkal, Maršoun, Klauz.

Motorlet Praha: Foret – Dvořák, Alexandr, Nátr, Šulc, Stoch, Jurčišin, Popovits, Frizoni Da Cruz, Ani, Walter.