B-tým: SK Poříčí n.S. – TJ Nespeky B 6:2 (4:0)

Třetí a poslední přípravný zápas před startem jarní části okresního přeboru odehrálo naše béčko na hřišti tradičního soupeře. Zápasy s rezervou Poříčí nad Sázavou vždy přináší spousty branek a bylo tomu tak i 20. března. Bohužel oproti předpokladům se skóre naklonilo na stranu domácích.

I z toho důvodu, že se potýkáme s dvěma dlouhodobými problémy – prvním je tréninková morálka a druhým je hráčská základna, kdy se sháníme hráče celý víkend, abychom mohli nastoupit v pravidlech určeném počtu. A to se nám díky usilovnému telefonování trenéra Novotného podařilo.

Do posledního zápasu tak přes několik absencí vstoupila sestava, která se vzhledem k turbulentní době nebude příliš lišit od mistrovského utkání. Zajímavou statistiku přinesl již před zápasem náš realizační tým, který vypočetl ztráty hráčů v porovnání s minulým přátelským utkáním s tím samým soupeřem v počtu mínus 13 hráčů. A to se projevilo i na výkonu.

Od začátku jsme tahali za kratší konec provazu. Naše hra vázla v kombinaci na hrbolatém hřišti, kde domácí dominovali v osobních soubojích a individualitami překonávali naše řady. První gól padl záhy, kdy centr ze strany zblokoval Presl k brankáři Křížovi, který ale jednoduchou situaci podcenil a míč si srazil těsně za brankovou čáru. Béčko kontrovalo  náběhem Rubliče, který ale tváří v tvář neprostřelil domácího golmana, který po celý zápas domácí podržel. A tak druhý poločas pokračoval ve stejném rytmu. Nespeky se snažili hrát, ale trpěly na nepřesnosti, ze kterých těžilo Poříčí. Z podobné situace padla druhá branka domácích, kdy jsme po laciné ztrátě nedokázali zabránit rychlému brejku domácích a znovu lovili míč ze sítě. I tak jsme měli více ze hry, ale nepřesnosti, laxní bránění a technické nedostatky hřiště srážely jak náš výkon, tak naši psychiku. Té nepomohl výběh brankáře Kříže, který ve 32. minutě odkopem namazal domácím ke třetí brance. Nutno podotknout, že od té doby podal spolehlivý výkon a hlavně hrou nohou podpořil rozehru našeho béčka. Než skončil druhý poločas, čtvrtý hřebíček do rakve jsme dostali po špatném vhazování na vlastní polovině. Trápení bylo u konce a nemohlo být hůř.

Jak se říká, „odrazili jsme se ode dna a začali od nuly“. Což znamenalo náš dynamický nástup do druhé půle, kdy jsme během prvních minut neproměnili dvě vyložené šance. Což zaprvé předepsalo rytmus celého druhého poločasu a zadruhé ukázalo lepší tvář našeho týmu. I když jsme po neproměněných šancích inkasovalo pátý gól, tak jsem domácí přehrávali a vytvářeli si střelecké příležitosti, šance a vyložené tutovky. Ve druhém poločase dostalo utkání poněkud uvolněnější styl hry, kdy se přestalo běhat a obrany obou týmů byly pod výrazným oslabením útočících týmů. Jak Nespeky, tak domácí jsme se předháněli v zahazování šancí, a tak zápas rozhodčí Platil ukončil za stavu 6:2.

Výsledek a celá zimní příprava je pro naše béčko velkou výstrahou, kdy fyzická příprava a přístup neodpovídá postavení v tabulce a start soutěže s týmem Mezna ukáže, jestli jsme připraveni. Přijďte se podívat 27. 3. na domácí zápas od 14:00.

Branky:  Pohořelý, Rublič ml.

Sestava: Kříž – Rublič st., Bejbl, Presl, Vrkoslav – Kadeřábek, Pohořelý, Novotný jr., Rublič ml. –  Sosnovec, Kouřimský

Střídali: Vojkůvka, Myslivec ml.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8244991