U15: ZL SK Slovan Kunratice – Nespeky/Poříčí 8:5 (5:2)

Naprostá většina všech utkání, která jsme hráli v rámci zimní ligy se točily okolo hráčů, které budeme mít k dispozici. Pouze dvě utkání z osmi jsme byli schopni odehrát v plném počtu. Poslední zápas s Kundraticemi byl z tohoto pohledu úplně nejtěžší, neboť ke všem různým důvodům se přidaly ještě Jarní prázdniny a dlouho to vypadalo, že poslední zápas prostě neodehrajeme. Nakonec se ale podařilo sehnat 9 hráčů, a současně jsme dostali svolení od soupeře, že mohu opět svému týmu pomoci jako brankář. Bohužel až na místě se ukázalo, že jeden z hráčů nedorazil a vypadalo to na další nerovný souboj ve dvojnásobné početní nevýhodě. Ovšem pak se do toho vložil sám organizátor turnaje Honza Hubínek, který se domluvil se soupeřem, a i on si nakonec oblékl náš „žákovský“ dres. Navíc v průběhu utkání nás doplnil ještě jeden človíček, zřejmě někdo z diváků od soupeře, a nakonec z toho bylo jedno z nejpovedenějších utkání, kdy jsme domu odjížděli s relativně dobrým pocitem.

Z hlediska gólů to bylo sice pro mě osobně šílené utkání, neboť nejprve jsem hned v úvodu podcenil rychlost kuntratického útočníka, a ten mě hned v 1.minutě vyškolil z toho, jak se hraje fotbal – 1:0. A následně to, co vystřelili na naši bránu, tak v podstatě všechno skončilo v síti. Na druhou stranu je nutné přiznat, že mladíci z Kundratic to řešili velmi dobře a moc šancí mi opravdu nedali.

Naopak naší hře velmi pomohl 57-letý Honza Hubínek, který z pozice stopera tvořil hru, rozdával balony, a kluci se opravdu snažili. Myslím, že se za náš výkon nemusíme stydět. Měli jsme tam i celou řadu vyložených šancí, a kdybychom měli větší kvalitu v zakončení, tak skóre nemuselo být tak jednoznačné.

Druhý poločas se nám docela dlouho dařilo neinkasovat, a naopak jsme proměnili několik našich šancí a chvíli před koncem platil těsný stav 6:5 pro soupeře. Na všech hráčích byla vidět ta touha vyhrát, což dávalo zápasu pořádný náboj. Nakonec se to povedlo soupeři, který v poslední minutě vstřelil dva slepené góly a zaslouženě zvítězil.

Poděkování patří všem, co nám pomohli toto utkání odehrát. Jednak hráčům ze spřátelených klubů, ale hlavně soupeři, který se zachoval velice vstřícně. Díky.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8190979