A-tým: AFK Tuchlovice – TJ Nespeky 2:3 (0:2)

Po třech prohrách konečně zápas s plným bodovým ziskem. V prvním poločase jsme se sice opět nevyvarovali hrubých chyb v rozehrávce, ale soupeř nabídnuté šance nevyužil. Naopak my jsme šli do vedení už ve 3.min gólem Lukáše Maršouna a ještě do půle zvýšil na 2:0 Jonáš Makovec. Druhý poločas jsme měli výrazně více gólových šancí my, a proto je konečný výsledek a vítězství 2:3 zcela zasloužené.

První poločas se v mnohém podobal těm zápasům předešlým jen s tím rozdílem, že naše obrana byla výrazně kompaktnější. V zápase jsme se bohužel opět nevyvarovali několika hrubých individuálních chyb v rozehrávce a soupeři jsme tak nabídli několik nebezpečných příležitostí k zakončení. Naštěstí domácí ani jednu ze svých velkých šancí nevyužili. Nejblíže ke gólu měli domácí v 11.min, ale Kedroň mířil mimo, v 18.min nebezpečně střílel z dálky Kraus, a tu největší šanci neproměnil ve 20.min Červenka, který v přečíslení dva na jednoho trefil tyč. Stejně tak jako soupeř, tak i naši hráči si za první poločas vytvořili celkem pět gólových příležitostí, ale na rozdíl od domácích jsme dvě dokázali proměnit. Hned ve 3.min poslal dlouhý míč za obranu Marek Večera a rychlonohý Klauz běžel sám na gólmana. Klauz místo střely posunul míč na prostředek, kde ho doplnil Maršoun a střelou do prázdné brány otevřel gólový účet zápasu – 0:1.  Další velkou šanci jsme měli ve 14.min, opět byl v roli nahrávače Klauz, ale Maršounovi tentokrát chyběla větší touha vstřelit gól a do souboje se ani nezapojil. Ve 33.min jsme zahrávali roh, na centr Maršouna si naskočil Jonáš Makovec a hlavou zvýšil na 0:2. Více zajímavého už se do první půle nevešlo.

Druhý poločas měl úplně jiný průběh, domácí změnili rozestavení a snažili se s výsledkem ještě něco udělat. Jenže otevřená hra soupeře dávala velké možnosti k našim rychlým protiútokům. Zejména útoky vedené po naší levé straně přes Pepu Petličku byly velmi nebezpečné, a nabízely nám velké množství šancí. V 57.min se po levé straně prosadil právě Pepa Petlička, nacentroval ideální míč před branku, kde na zadní tyči trefil do chráničů „stojícího“ Mílu Klauze, a od toho se míč odrazil do branky – 0:3. V tu chvíli se zdálo být rozhodnuto, neboť přicházely další a další šance a nic nenasvědčovalo tomu, že by zápas mohl mít dramatickou koncovku. Jenže v 69.min se po našem přiznání dostali domácí k rohovému kopu, před brankou vytvořili velký chumel hráčů a z nepřehledné situace dokázali vytěžit gól na 1:3. A aby toho nebylo málo, tak o tři minuty později se situace opakovala. Soupeř opět zahrával stejným způsobem roh, a tuchlovický Pilař vstřelil kontaktní gól 2-3. Z jasného zápasu bylo najednou drama. Naštěstí soupeř byl nebezpečný pouze ze standardních situací a těch moc neměl. Naopak my měli ještě několik příležitostí naše vedení navýšit, což už se nám ale nepovedlo. Přesto vítězství 3:2 bereme všema deseti a do tabulky si tak zaslouženě připisujeme další tři veledůležité body.

Zápas zhodnotil i trenér mužstva Jarda Tesař: „především ten první poločas byl takový nervózní, chaotický, ztráceli jsme hodně míčů, byla vidět ta tíha situace, kdy i kluci věděli, že už je potřeba bodovat a neprohrát tam. I když jsme dali první gól, tak přesto jsme i nadále hodně chybovali a soupeř z těchto nebezpečných situací hrozil. Trochu se to uklidnilo až po tom druhém gólu, kdy se naše hra zlepšila. O poločase jsme si řekli, že nesmíme podlehnout žádné euforii a jít do druhého poločasu s tím, jako by byl stav 0:0. V úvodu druhého poločasu se nám podařilo vstřelit třetí branku a naše hra byla dobrá. Bohužel jsme žádnou další šanci nedokázali využít, což bylo hodně podstatné pro další vývoj zápasu. Pak se Michal přiznal k tomu rohu, vůbec mu to nechci vyčítat, protože kdyby se takto choval každý hráč, tak by ten fotbal byl nádherný, ale za přiznání jsme byli potrestáni, a během dvou minut jsme dostali dva úplně stejné góly, a místo toho, abychom ten zápas v klidu dohráli a přidali ještě nějaký ten gól navrch, tak se ten zápas zvrtnul, naše sebevědomí bylo rázem pryč, a bohužel z toho bylo drama až do konce. Každopádně jsem rád, že jsme zápas zvládli a získali všechny tři body, které jsou pro nás v této fázi velmi důležité.“

Zápis o utkání najdete zde:

 

Další foto z utkání Tuchlovice – Nespeky najdete zde: