A-tým: Nespeky A – Kutná Hora 2:2 (0:2), PK: 2:4


A-tým po nevydařeném prvním poločase, ve kterém dostal dva góly, nakonec zlepšil svou hru a zápas dotáhl do remízového stavu 2:2. V penaltovém rozstřelu byli ale úspěšnější hosté.

 

Hodnocení utkání převzato z Benešovského deníku

Nespeky doháněly manko

Nespeky – Ve fotbalovém krajském přeboru získala v souboji nováčků více bodů Kutná Hora a to dva, když vyhrála po penaltovém rozstřelu v Nespekách. Domácí ale doháněli dvoubrankový deficit.  „Za druhou půli bychom si zasloužili druhý bod za penalty,“ posteskl si po zápase trenér Nespek Jaroslav Tesař.    

NESPEKY – KUTNÁ  HORA 2:2 (0:2) PK 2:4

Domácí začali utkání tragicky, když v 16. minutě po dvou hrubých chybách prohrávali 0:2. Nejprve si brankář Drážek srazil míč po rohu do vlastní sítě, druhý gól přišel po promáchnutí Klauze a Ciml neměl problém poslat míč do prázdné branky po přihrávce Hradílka. Nespeky byly v této chvíli na pověstný ručník. A to ještě Drážek zlikvidoval vyloženou šanci hostí. Na špatný úvod reagoval ve 23. minutě trenér Nespek Jaroslav Tesař střídáním – Klauze nahradil Konopiským. „Byl nevýrazný, navíc udělal hrubou chybu před druhým gólem, a tak jsem se rozhodl ke změně,“ vysvětlil Tesař.

Do konce poločasu v největší šanci domácích přestřelil Večera branku. „Začátek jsme měli solidní, kombinovali, přehrávali soupeře a měli jsme standardky. Jenže pak dostali dva laciné góly po hrubých chybách. Po střídání jsme změnili sestavu, hra se zlepšila, ale do poločasu jsme nesnížili,“ řekl k prvnímu dějství Tesař.

Ve druhém poločase se potvrdilo pravidlo, že nejhorší vedení o přestávce je 2:0. Hosté přestali hrát, domácí získali převahu a v 53. minutě po rohovém kopu Večera hlavou snížil, aby v 73. minutě z nevinné šance D. Pešta proběhl mezi obránci hostí, brankář Malý jeho střelu podcenil a bylo vyrovnáno – 2:2. Do konce zápasu měly Nespeky výraznou převahu a Večera trefil po sóle padajícího gólmana hostí. Paradoxně mohli domácí v závěru prohrát, když Ciml orazítkoval tyč. V penaltovém rozstřelu byli šťastnější hosté.

O přestávce jsme udělali další změny v rozestavění a byli jsme ve druhém poločase lepší. Soupeř začal hrát špatně a po snížení ještě víc znejistěl. Tak jsme do toho šlápli a vyrovnali. Škoda, že Večera neproměnil velkou šanci, to už by se soupeř, který do té doby neměl nic, rozsypal. V závěru naopak hosté neproměnili velkou šanci, a tak jsme nemuseli mít ani bod. Na penalty jsme bohužel podruhé prohráli,“ posteskl si kouč Nespek.  

Branky: 53. Večera, 74. D. Pešta – 10. vlastní Drážek, 16. Ciml. Rozhodčí: P. Glogar. ŽK: Večera, Kukač, Urban – Matoušek, Marek, Hradílek, Jak. Kulhánek.

Nespeky: Drážek – Večera, Krejza, Burian, Urban – Braný – D. Pešta, Kukač Iheanacho (64. Jasz), Klauz (23. Konopiský) – Voráček.

 

 více foto ze zápasu TJ Nespeky – Kutná Hora najdete zde: