Nespeky – Teplýšovice

Nespeky nedaly dvě penalty a padly s Teplýšovicemi

Nespeky – Generálka na mistrovská utkání se nováčkovi z Nespek nepovedla, když doma nestačily na Teplýšovice, proti kterým neproměnily dvě penalty – na jaře ještě hráč Teplýšovic Kukač napálil míč do břevna a proti Burianovi se zaskvěla nová akvizice hostů brankář Měsíček. Na druhé straně se trefil dvakrát nestárnoucí Ottl, navíc nadšeně hrající hosté mohli domácím ještě více naložit.

„Nespeky mají kvalitní mančaft a teď je vyučili mladí kluci. Bylo tam od nás nasazení, fotbalovostí jsme byli o sto procent lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Jen musíme zapracoval na finálních přihrávkách a na proměňování vyložených šancí, kterých jsme měli osm nebo devět,“ našel na výhře trenér Teplýšovic Petr Chomát i malé kazy.

NESPEKY – TEPLÝŠOVICE 2:3

Už 2. minuta domácí zmrazila. Ottl se postavil k trestnému kopu a na první tyči nachytal Vejvodu na švestkách. Na Nespecké jakoby branka dolehla, nevěděli, co mají hrát a nemohli se dostat přes kvalitně a elasticky hrající obrannou fázi Teplýšovic. Ty po získání míče okamžitě podnikaly nebezpečné brejky, které se jim ale v prvním poločase nedařilo pořádně zakončovat. Naopak domácí z minima vytěžili maximum a Dixa po uličce Buriana vyrovnal. Jenže hosté se do přestávky přeci jen prosadili, když Král po brejku přehodil Vejvodu.

Po změně stran se obraz hry nezměnil a Ottl z penalty po faulu Vejvody upravil na 1:3. Poté se domácí trochu probudili, vymodlili si penaltu, jenže Buriana vychytal brankář Měsíček. „Desítka to nebyla. Škvor prsama sice přistrčil hráče, ale takových zákroků bylo na hřišti hodně a nepískaly se. Proto si myslím, že Garaja, který je jinak vynikajícím rozhodčím, odpískal penaltu nesprávně,“ zlobil se na arbitra trenér Teplýšovic.

Hosté následně žádný brejk již gólem nezakončili, za což byli potrestáni Jaszem a málem i vyrovnáním, ale domácí ani druhou penaltu po šlapáku Beneše neproměnili, když Kukač napálil míč do břevna. A tak hosté těsnou, ale zaslouženou výhru udrželi.

„Teplýšovice byly organizovanější, vycházely z dobrého bloku, přes který jsme se těžko dostávali a neměli jsme pořádné zakončení. Bylo to hodně upracované a chyběla nám lehkost. Navíc soupeři vycházeli brejky. Takže se nám generálka nevydařila,“ povzdechl si nespecký záložník Martin Burian dodal: „Nebyli jsme kompletní a hrálo se ve velkém vedru, které bylo nepříjemné na běhání, ale to bylo pro obě mužstva stejný.“

„Opět jsme hráli bez tří zkušených hráčů – Chomáti odjeli na dovolenou a Jarda Nerad je po nemoci. Měli jsme velice mladý mančaft, postavený okolo 49 letého Ottla, před kterým musím smeknout a stejně tak před celým mužstvem. To co jsem klukům řekl, to se snažili plnit a nakonec to přineslo úspěch, k čemuž pomohl i výborný výkon gólmana, který mužstvo řídil a kluci ho poslouchali,“ radoval se Chomát a podotkl: „Bál jsem se, jak složím mužstvo, ale kluci mě mile překvapili. Chodí jich šestnáct na tréninky, utvořili dobrou partu, což bylo vidět třeba na zkušeném Mládkovi, jenž byl na lavičce, ale nebyl naštvaný a týmu fandil od srdce. Teď ještě přijde jeden hráč, a tak bude konkurence, což je strašně důležité. Měl jsem ze zápasu s Nespeky strach, ale kluci si sáhli na dno sil, a tak před nimi smekám.“

Nespeky čeká v sobotu 9. srpna, v prvním kole I. A třídy, skupiny A, okresní derby s Voticemi, které se hraje od 17 hodin. „Doufám, že motivace a nasazení bude větší než v generálce a vstup do I. A třídy lepší, hrajeme doma, tak musíme vyhrát,“ doufá tahoun nespeckého mužstva Martin Burian.

Teplýšovice hrají přípravný zápas v neděli 10. srpna ve 14 hodin v Jankově.

Branky: Dixa, Jasz – Ottl 2 (1 x z PK), Král. Rozhodčí: Garaja. Poločas: 1:2.

Nespeky: Vejvoda – Röhrich, Kyselka, Pavlík, F. Jendele – Sochor, Kukač, Burian, Jasz – Dixa, Kupša. Střídali: Kučera, Myslivec, D. Jendele.

Teplýšovice: Měsíček – Kamenský, Škvor, Šahin – Šapoval, Černý – D. Podhorský, Ottl, Beneš – Král, Pejša. Střídali: Hruška, Mládek.

Autor: Pavel Šimáček