Nespeky – Teplýšovice

Nespeky přejely odevzdané Teplýšovice

Nespeky – V jedenáctém kole fotbalové I. B třídy, skupiny D, se odehrálo okresní derby, ve kterém Nespeky jasně přehrály odevzdané Teplýšovice.

NESPEKY – TEPLÝŠOVICE    4:1

Do okresního derby vkročili lépe domácí a již ve 3. minutě je dostal do vedení Dixa hlavou po centru K. Kulhavého. Následně Mastný a Myslivec neproměnili vyložené šance. Naopak hosté z první vážnější akce, po hlavičce Veselého, vyrovnali. Poté měli domácí mírnou převahu, ale za zmínku stála jen tvrdá střela Mastného ze strany, kterou Babka vyrazil, na druhé straně Kukač v ložence přestřelil nespeckou branku. Těsně před odchodem do kabin si nastřelil v šestnáctce hostující Ottl míč do ruky, rozhodčí nařídil penaltu a Dixa jí proměnil.

Ihned po přestávce mohli Teplýšovičtí srovnat, ale Mládek z malého vápna napálil břevno. Vzápětí odpověděl Mastný, ale také nerozvlnil síť. To se mu povedlo o chvíli později po úniku – 3:1. V 70. minutě se postavil k trestnému kopu Pavlík a krásně míč zatočil do šibenice Babkovy branky. V závěru hosté odpadli, domácí měli ještě dvě velké příležitosti, ale Pavelkovu střelu vykopl brankář Babka nohou, podobně si poradil i s Mastným. Nespeky zvítězily zaslouženě a po delší době opět získaly tři body.

Trenér Nespek Petr Vorlíček byl po derby s výkonem mužstva spokojený. „Výhru jsme si zasloužili, protože jsme byli lepším týmem, když jsme se lépe vyrovnali s ne zrovna  optimálním terénem. Hráče chválím za přístup k utkání, mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem.“
To hrající kouč Teplýšovic Milan Ottl byl smutný. „Můžu jen souhlasit s názorem Kamila Kulhavého – chtěli hrát fotbal, proto jste prohráli, my jsme hrát nechtěli, proto jsme vyhráli,“ povzdechl si Ottl a dodal k zápasu: „Na hrozném terénu, který byl hrbolatý a nezválcovaný a měli jsme pětikilový kopačky, jsme podali odevzdaný výkon. Domácí měli kromě  čtyř gólů ještě další šance, při kterých nás podržel gólman. Nevím, jak by se ale zápas vyvíjel, kdyby za stavu 2:1 Mládek z malého vápna dal gól místo břevna. Nespeky ale vyhrály zaslouženě.“

Branky: Dixa 2 (1 x z PK), Mastný, Pavlík – Veselý. Rozhodčí: Kudrna. ŽK: 2:2. Diváci: 60.Poločas: 2:1.

Nespeky: Králíček –  Párys, Nachtman, Pavlík, Myslivec – Marušák (83. Sysel), K. Kulhavý, Burian, Pavelka – Dixa, Mastný (89. Matyášek).

Teplýšovice: Babka – Drahota (82. Stěhule), Ottl, Pavel Chomát, St. Škvor – Podhorský (54. Kačírek), Kukač, Veselý, Nerad – Mládek, Král (70. Boťa).

PAVEL DRNEC

Autor: Pavel Šimáček

Převzato z Benešovského deníku